Alimentele bogate în antioxidanți au beneficii infinite asupra sănătății și frumuseții. Află care sunt, conform specialiștilor, sursele cele mai important de antioxidanți din dieta noastră.
Deși nu există studii care să ateste că antioxidanții opresc îmbătrânirea tenului, experții sunt de acord că aceste substanțe au capacitatea de a captura radicalii liberi și de a ne proteja de anumite afecțiuni. Alimentele bogate în antioxidanți ne pot ajuta, de asemenea, să avem o piele mai sănătoasă și un ten mai strălucitor. Specialiștii spun că este indicat să ne luăm antioxidanții din alimentație. Corpul absoarbe și asimilează aceste substanțe mult mai bine și mai rapid din mâncare decât din suplimente.
Medicii nutriționiști recomandă să consumăm de la trei la cinci porții de legume și două până la patru porții de fructe zilnic. Alege cel puțin o porție de citrice (portocală, mandarină, grapefruit pentru vitamina C). pentru a crește aportul de betacaroten, mănâncă zilnic cel puțin două legume de culoare portocalie, verzi sau cu frunze.
Dieta pentru un ten cu aspect tânăr
O nutriție corectă înseamnă o piele cu aspect tânăr. Dacă bei un pahar de suc de portocale și mănânci un morcov crud îți asigură de două ori necesarul zilnic de vitamina C și betacaroten. Necesarul de vitamina E este mai greu de atins, mai ales de cei care respectă o dietă cu conținut scăzut de grăsimi. Nu-ți fie teamă să adaugi două linguri de ulei de măsline în dieta ta zilnică, ori mănâncă semințe sau câteva nuci.
Următorul ghid conține cele mai bune surse alimentare. El poate fi respectat pentru atingerea necesarului zilnic de vitamina C, vitamina E, betacaroten și pentru a maximiza beneficiile.
Vitamina C: necesar zilnic 60 mg (1/2 cană de suc de portocale proaspăt = 70 mg). Citricele și roșiile sunt surse importante de vitamina C. Mănâncă fructul întreg pentru mai multe fibre. Evită sucurile cumpărate, cele pasteurizate, deoarece prin procesul de pasteurizare se distruge o parte din cantitatea de vitamina C.
Vitamina E: necesar zilnic 8 mg pentru femei și 10 mg pentru bărbați. Surse de vitamina E sunt nucile, semințele și uleiurile din semințe, peștii grași precum somonul, macroul, halibutul și păstrăvul. Folosește ulei de canola sau orice alt ulei vegetal în locul untului sau al margarinei atunci când gătești.
Betacaroten: experții recomandă 5-6 mg zilnic (un morcov are 12 mg). Portocalele și legumele galbene sau cele cu frunze, broccoli, sunt surse importante de betacaroten. Când te uiți la film, în locul chips-urilor de cartofi sau al popcorn-ului, poți face gustări sănătoase: sticks-uri de morcovi, buchețele de broccoli. Dacă nu crezi că-ți poți asigura rația zilnică de betacaroten din alimentație, poți lua suplimente alimentare, dar ai grijă să introduce în dieta zilnică alimente bogate în vitamine.
Cosmeticele cu antioxidanți pot fi eficiente pentru frumusețea și sănătatea pielii, dar numai în completarea unei diete sănătoase, a mișcării fizice regulate, a odihnei suficiente (minimum șapte ore pe noapte), a unei hidratări corespunzătoare, a unei vieți de calitate, cu momente de relaxare. Este nevoie de o abordare holistică a sănătății și frumuseții pielii, nu există produse minune, ci o abordare complexă a nevoilor tenului tău.