Începem programul cu un scurt quiz despre protecția pielii.
Întrebare pentru amatori: folosești creme cu factor de protecție 30 și 50 în fiecare zi când mergi la plajă?
Întrebarea corectă și completă: folosești protecție solară în fiecare zi, oriunde te-ai afla? Chiar dacă stai pe balcon sau pe terasă, chiar dacă afară este înnorat… chiar și atunci când mergi la munte, nu numai când mergi la mare?
Nu, nu ne-am propus să te facem să pici testul, dar dacă răspunsul tău este nu, atunci să știi că nu e bine. Trebuie să fii conștientă de efectele negative ale soarelui asupra pielii.
Nu trebuie să aștepți să se întâmple ceva ca să iei măsuri mai apoi. De obicei spunem „nu o să mi se întâmple asta tocmai mie”. Este un mod de a reuși să privim pozitiv lucrurile, sperând că într-adevăr nu ni se va întâmpla tocmai nouă o nenorocire. De câte ori ți-ai spus asta? În plus, ție îți stă chiar bine bronzată și îți place cum arată pielea arămie. Dar soarele este responsabil nu doar pentru acest bronz dar și pentru îmbătrânirea prematură a pielii, arsuri solare și chiar si cancer de piele.
Expunerea îndelungată la soare, fără a ne proteja corespunzător de razele acestuia, poate crește riscul cancerului de piele semnificativ. Și nu ne referim doar la expunerea la mare, pe plajă, ci oriunde am fi. 95% din razele ce ating suprafața Pământului sunt de tip UVA. Acestea, spre deosebire de cele UVB, sunt prezente în orice anotimp, indiferent de momentul zilei și pot pătrunde chiar prin nori și prin ferestre. De aceea este important să ne protejăm pielea de soare fie prin îmbrăcăminte corespunzătoare până la protecție solară cu factor de protecție ridicat UVB și UVA.
Protecția solară nu ne ferește doar de arsuri solare, dar și de aceste riscuri la care suntem expuși. În plus, este un obicei bun să mergem la medicul dermatolog cel puțin o dată pe an pentru a ne verifica alunițele, prevenind cât mai devreme un posibil melanom.
Cea mai bună îngrijire anti-îmbătrânire
Dacă este să abordăm și un subiect legat de aspectul pielii, razele UVA sunt responsabile și pentru îmbătrânirea prematură a pielii. Deci, protecția solară este cel mai bun produs antirid care poate exista în acest moment. Poate că la 20 de ani nu te prea interesează asta, însă efectele negative pot deveni vizibile după mai mult timp și pot fi de lungă durată. Este un gest atât de simplu – să includem protecție solară în rutina noastră zilnică. Un gest care trebuie să devină atât de banal, încât să fie un plictisitor automatism.
Formulele viitorului… în present
Când te uiți la progresele care s-au făcut în absolut toate domeniile nu poți să nu te întrebi… ce mai urmează? Ce se mai poate întâmpla nou și diferit? Mă pregătesc pentru acea zi în care robotul meu personal mă va anunța că trebuie să reaplic loțiunea de protecție solară, la fiecare patru ore.
Și dacă te gândești că nu o să găsești protecția solară potrivită tenului tău, află că există protecție solară adaptată fiecărui tip de ten, de la tenul uscat până la tenul gras, cu tendință acneica. Mai nou, poți găsi creme de protecție solară hibrid ce nu doar previne foto îmbătrânirea, dar și corectează semnele deja existente datorită ingredientelor active pe care le conține. Un exemplu bun este Anthelios Age Correct SPF50.
La Roche-Posay face eforturi și inovează constant. De mai bine de 25 de ani, brandul caută soluții de ultimă generație cu texturi adaptate pentru fiecare tip de ten. Gama de protecție solară Anthelios de la La Roche-Posay este recomandată de peste 60.000 de medici dermatologi la nivel global. Ajută la corectarea semnelor de îmbătrânire induse de expunerea zilnică la razele UV. Protejează pielea împotriva foto îmbătrânirii cauzate de razele UVB/UVA, infraroșii de tip A și poluare.
Corectează semnele de îmbătrânire deja existente, datorită ingredientelor dermatologice active din formulă.
Are o formulă hipoalergenică, non-comedogenică, care asigură 24 de ore de hidratare. Printre ingrediente se găsesc vitaminele B3 și E și apa termalș La Roche-Posay.
După tot ce am povestit, este momentul să refacem quiz-ul de la începutul articolului. Așadar, când și de ce e bine să folosim creme cu factor de protecție solară?
Te lăsăm cu această întrebare în minte.
Și cu răspunsul ei.