Ciorba de dovlecei cu orez
Printează rețetaIngrediente
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 telina
- 1 fir de praz
- ½ legatura de patrunjel
- 1 cana de bors
- 2 linguri cu ulei de masline
- 2-3 linguri de orez brun
- 1,5 l apa plata
- praf de sare
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala si se fierb cu zeama de lamaie si putina sare. Apoi se strecoara si se asaza intr-un vas uns cu ulei. Vasul trebuie sa fie suficient de mare, astfel incat legumele sa nu depaseasca 2-3 cm inaltime. Separat, se prepara sosul alb astfel: intr-un castron se amesteca cu grija faina si laptele (sa nu faca cocolose) si se toarna peste legume, acoperindu-le. Peste legume poti rade branza sau cascaval. Cand sunt gata, se presara patrunjel tocat pe deasupra.