Ciorba de pui a la grec
Printează rețetaIngrediente
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 ardei gras
- ½ dovlecel
- albitura (pastarnac, telina)
- 1 ceapa
- ¼ piept de pui dezosat
- 1 l apa plata
- 1 pahar de bors natural (din tarate)
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare
Carnea de pui se taie cubulete si se fierbe separat. Morcovii se curata si se taie rondele, cartofii cubulete, ardeiul fasii, albitura cubulete. Cand legumele au fiert se adauga borsul si carnea deja fiarta si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute. Dupa ce ai stins focul, adauga galbenusul batut bine. Legumele se scot din ciorba si se paseaza (cu blenderul sau cu furculita). Puiul se paseaza si el si se amesteca cu legumele si zeama de la ciorbita. Ciorba se poate papa cu faina de orez.