Cozonac cu multa nuca
Printează rețetaIngrediente
- 600 g faina
- 1 ceasca de lapte
- 2 oua
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- un pachet de unt
- 2 linguri de zahar
- 20 g drojdie
- un plic de zahar vanilat
- 500 g nuci macinate
- 350 zahar pudra
- ½ ceasca de lapte
Mod de preparare
Drojdia se inmoaie in laptele caldut impreuna cu o lingurita de zahar. Untul se freaca spuma, impreuna cu doua linguri de zahar. Faina se pune intr-un vas mare (preferabil un lighean), se face o gaura in mijlocul ei s se toarna drojdia, o ceasca de lapte, 2 oua intregi sI cele doua galbenusuri frecate cu putina sare. Se framanta bine, adaugand untul pana ce aluatul face basici sI se desprinde de pe degete. Se lasa aluatul sa creasca. Umplutura se face astfel: nucile se amesteca cu zaharul sI se pune pe foc cu ½ ceasca de lapte. Se amesteca incontinuu, pana ce pasta devina consistenta. Aluatul crescut se imparte in doua, se desprinde prima foaie pe masa presarata cu faina, deasupra se intinde jumatate din cantitatea de umplutura, se ruleaza, se pune intr-o forma speciala (unsa cu unt). Se unge cu ou pe deasupra. Se procedeaza la fel sI cu restul cantitatii ramase. Se baga la cuptor sI se coc la foc potrivit.