Prajitura cu morcovi
Printează rețetaIngrediente
- 4 oua
- 3 cescute de morcovi fierti si pasati
- 1 ceasca si jumatate de ulei
- 1 cescuta de nuci
- 150 g unt
- 4 cesti zahar brun
- 1 plic de zahar vanilat
- 2 cani de faina
- 2 linguri de praf de copt
- 1 lingurita de praf de scortisoara
- 1 ceasca de frisca
Mod de preparare
Intr-un bol mare amesteca ouale cu zaharul (brun si vanilat). Adauga faina, scortisoara si praful de copt pe care-l stingi cu putina zeama de lamaie. Adauga morcovii pasati si nucile si amesteca bine compozitia sa se omogenizeze. Unge o tava cu unt si presara faina, apoi toarna compozitia si pune-o la cuptorul in prealabil incins. Cu o scobitoare inteapa din cand in cand aluatul. Daca nu se mai lipeste de scobitoare, inseamna ca e gata. Scoate prajitura din cuptor si, dupa ce s-a racit, orneaz-o cu frisca.