Supa cu galuste
Printează rețetaIngrediente
- 100 g carne de pui
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- ¼ telina
- ½ ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- frunze de patrunjel
- putina sare
- apa plata
- 50 g unt
- 1 ou
- 1 lingura de gris
Mod de preparare
Carnea de pui se fierbe putin, se scurge de zeama, apoi se adauga apa plata si legumele si se fierb. Dupa ce au fiert legumele, se strecoara supa si se adauga uleiul.
Galustele se prepara astfel: se freaca bine untul cu galbenusul, apoi se incorporeaza grisul si albusul batut spuma. Compozitia se toarna cu lingurita in supa putin racita (sa nu fie in clocot). Se toarna din cand in cand putina apa rece peste galuste si se intorc de pe o parte pe alta, pentru a se fierbe bine. Dupa ce au fiert, se inchide focul si se presara pe deasupra frunze de patrunjel tocate marunt.